Jdi na obsah Jdi na menu
 


KLUBOVÁ VÝSTAVA PRAHA 15.11.2008

17. 11. 2008

Ráno jsme vyrazili časně směr Praha,kde se konala při MVP klubová výstava grifonků a brabantíků.Přihlášení byli oba pejsci-Ascha i Baccardi.

 

Dorazili jsme akorátně včas před zahájením výstavy,takže jsme měli dostatek času na rozkoukání,vyzkoušení a očuchání kruhu s modrým kobercem a pozdravení se s konkurencí a zároveň tak trochu už se známými z minulých výstav. 

 

Posuzoval mezinárodní rozhodčí Rostislav Soukup.Vysoký pán v dlouhém plášti se šedivými vlasy působil klidným,milým dojmem,takže do prvního kruhu s Baccem jsem nastupovala oproti minulým výstavám celkem v pohodě.

Obrazek

 

Baccardi byl ve třídě otevřené.V kruhu šel moc hezky a vrtěl radostně ocasem,ale na stole se mu moc nelíbí,takže jsem za ocásek musela přidržovat rovná záda,jinak by z toho byl výstavní postoj alá napnutý luk.Nebylo to zdaleka tak hrozné jako co předváděli někteří jiní,ale s těmi nejlepšími se to také nedalo rovnat.Baccy se moc líbil-hlavně hlava- do té chvíle než mu pan rozhodčí vlezl do tlamy.Jeho rozházené zuby se mu prostě nelíbili a ač jak říkal nerad mu dal VD3.

 Obrazek

Z Aschy jsem měla veliký strach,protože její nervozita v cizím prostředí a s cizími psy je veliká.Už od rána jsem ji ale měla pouze na vodítku a do klece jsem ji nedala vůbec,aby se tak trochu stihla aklimatizovat a okoukat okolí.Ale ani jsme se přehnaně nepřibližovali k ostatním.Pouze pokud ona sama chtěla na čuchandu za nějakým kamarádem,povolila jsem jí vodítko.

 

Byla ve třídě mladých.Do kruhu jsme vcházeli první a se vztyčeným ocáskem.Šlapala moc hezky a vůbec neměla problém,že za ní jde dalších pět fenek.Na stole stála jako socha-určitě nejlépe z konkurence.

 

Posudek byl hezký a nebýt delšího čumáčku měli jsme CAJC.Pan rozhodčí se celkem dlouho rozhodoval mezi Aschou a Jeans Mawpet.Na Asche se mu více líbila postavička a na Jeans hlava-tedy spíše krátký čumáček.Ale i tak jsem měla z ocenění V2 velikou radost.

 

Celkově se mi posuzování pana Soukupa velice líbilo,protože ke každému měl komentář směrem k publiku a tak každý kdo chtěl v tom mumraji poslouchat věděl,proč se rozhodnul pro toho a toho a co se mu líbilo či nelíbilo na tom a tom.

 

Po skončení výstavy  jsme zůstávali ještě na bonitaci.Bonitováno mělo být 27 psů podle abecedního seznamu majitelů-takže jsme šli předposlední.Čekání jsem si zpříjemnili klábosením s ostatními chovateli a získali tak zase další informace a rady.Nakonec to tedy docela uběhlo a šli jsme na řadu. Ascha bonitací prošla dobře,ale s Baccem jsme nakonec odstoupili.Jeho čelist bychom museli doložit rtg snímky,které se pořizují v narkóze,takže to musíme rozvážit.

 

Domů jsme dorazili okolo půl osmé a zralí všichni do pelíšků.Naplnili jsme si mističky velkou porcí za odměnu a znavení zalehli.Byl to náročný,ale přesto hezký den.

bonitační karta a PP Aschy