Jdi na obsah Jdi na menu
 


KRAJSKÁ POJIZERSKÁ VÝSTAVA

3. 4. 2010

                                                                   Mladá Boleslav

                                                                     

Tato výstava by se měla spíše jmenovat "premiérová" než pojizerská,protože krom naší Gesinky a jejího páníka,to byla také premiéra pro naši kamarádku Moniku s ridgebackem Adetou a spoluagiliťáka  ze cvičáku Zdendu s borderkou Cayou.Naši početnou tlupu doplňovala ještě bíglice Aschley,ale její panička už je zkušená výstavačka nebo spíše vystavovatelka,vždyť maminka Aschley -Denny je česká šampionka a také se výstavy úspěšně zúčastnila.

 

Na naši první letošní výstavu jsme přihlásili pouze Gesinku,abychom měli opravdu v klidu čas na všechno a mohli pomoci ještě Monice s Adetkou,ukázat a vysvětlit co a jak.Ještě nikdy se výstavy nezúčastnili ani jako diváci......

 

Vyrazili jsme jako tradičně velmi brzy a byli u kruhů mezi prvními.Všichni si tedy v klidu mohli vyzkoušet poklus a postoje a pejsani se mohli pěkně rozkoukat.Dav se pomalu plnil,ale nikoho z celé smečky to nestresovalo a všichni pejsani byli v naprosté v pohodě.

 

Obrazek

 

Snad jenom moje nervy byly tradičně v pohotovosti i když mě vlastně nic nečekalo,pouze upoutání Ges mimo kruh,aby se hezky postavila a našponovala.

 

Před námi bylo několik obřích plemen ,paradoxně v kruhu umístěném v jediné hale v mladoboleslavském výstavišti ...tudíž v menším prostoru než venku,takže jsme šli na řadu skoro jako poslední.Rotvajlery posuzoval pan rozhodčí Adlt a měl vyloženě výbornou jarní náladu.Gesinka se docela hezky předvedla,na to že byla na výstavě prvně a páník nemá také žádné zkušenosti a také si nechala hezky prohlédnout zuby.Nakonec dostala známku VN 3 ve třídě štěňat.

Obrazek

Obrazek 

Obrazek

 

Myslím ale ,že výstavy nebudou pro Ges a Radka prioritou,protože se výstavní přípravě rozhodně nevěnují s takovou chutí jako cvičení poslušnosti a obran.

 

Obrazek

Celý prvovýstavový den jsme zakončili s "naší chovatelkou od Kačky" Kateřinou,která se přijela na Gesexi podívat a vyslechnout naše dojmy z prvního předvedení.