Jdi na obsah Jdi na menu
 


SPECIÁLNÍ VÝSTAVA RTW CHRUDIM

18. 4. 2010

Dnes jsme vyrazili na speciální výstavu rtw do Chrudimy.Jako již tradičně jsme dorazili skoro první,takže jsme se šli projít a s nervozitou očekávali příjezd pana Cacha,což je předseda klubu rotvajlerů.

 

Včera totiž proběhla schůze předsednictva a měla projednávat mimo jiné také naší Gesexi.

 

V září loňského roku jsme si domů přivezli malou,krásnou,chlupatou kuličku jménem Gesexi Gálie Aľ Od Kačky.
Dne 5.10.2009 se jí na hlavě objevil masivní edém,který zpočátku klinicky odpovídal alergické reakci.Bohužel nateklé pysky a nos nereagovali na protialergickou léčbu.Po odběru krve byla zjištěna masivní leukocytóza s neutrofilní,což zjevně odpovídalo infekci.Na rtg byla zjištěna reakce u pravého horního mléčného špičáku a po jeho odstranění,kdy se stav nelepšil,byla zjištěna nad zubem komunikace do podkoží a objeven velký absces do podkoží,prominující dorzálně na nos.Byla provedena kultivace,kde byly objeveny viridující streptokoky a proteus vulgaris.Po zhotovení citlivosti byla nasazena troje antibiotika.
Cefovecin injekčně,Entizol a Augmentin per os.Byla provedena drenáž a týden ponechán drén.Po vyndání drénu se otok ale znova zvětšil a musela následovat chirurgická incize a revize celého prostoru,aplikace dezinfekčního roztoku a antibiotik přímo do ložiska v plné narkoze s intubací.Opět byl abces zadrénován,tentokráte s vyvedením přes pysky ven.A takto bylo ponecháno 14 dní s několikadenními výplachy peroxidem.Po 14 dnech byly odstraněny stehy i drén.Dne 6.11.2009 dobrala konečně poslední antibiotika a stav se zlepšil.Postupně se jí zacelovala a zarůstala jizva na čumáku.
Bohužel následkem infekce nedošlo k sestoupení premoláru č.2.
Dne 8.4.2010 byl proveden rtg čelistí a na něm je P2 velmi zřetelně vidět zasazený v čelisti a nesestouplý do obvyklé polohy.Dle vyjádření MVDr.Richtera je to důsledek masivní infekce a abcesu v této lokalitě,se kterou se ještě nesetkal v takové velikosti a rozsahu.

 

Požádali jsme tedy předsednictvo klubu,aby na své schůzi náš případ projednalo a pomohlo nám vyřešit tuto situaci a udělilo potvrzení,že stav je po nemoci,abychom se mohli zůčastňovat výstav,svodu,bonitace........

 

S velkou nadějí  a s myšlenkou,že klub se bude zabývat naším zcela neobvyklým a možná i jediným případem tohoto druhu a onemocnění a svým členům pomůže jsme tedy vyrazili do Chrudimy zalité ranním sluncem a modrou oblohou.

 

Bohužel tam nám bylo zcela suše sděleno,že máme prostě smůlu a později se také dozvěděli,že jednohlasně byl tento názor odhlasován na včerejší schůzi.

 

Nikdo z přítomných na schůzi naší fenu neviděl a neměl o to ani zájem,ač jsme ji s sebou měli.Nikdo nepodal návrh na další prošetření stavu,nikdo se nesnažil vymyslet jak pomoci začínajícím chovatelům a zvířeti,které si ve svých 8měsících již vytrpělo tolik bolesti a zákroků veterináře.Nikdo prostě nic...........

 

Myslím,že je to velmi smutné,když klub se ke svým členům staví tímto způsobem a neudělá maximum....má vůbec smysl být členem...?

 

A jestli je také pravda,že tento postup byl zvolen,jen kvůli chovatelské stanici,ze které zvíře pochází,což jsem zaslechla jako jeden z možných důvodů od zcela nezávislé osoby nepříslušející k žádnému klubu ani skupině v ní a která mě ani mého manžela zcela jistě vůbec nezná,protože jsem vše vyslechla zcela náhodou jako vedle stojící,tak je to o to smutnější........

 

Z těchto všech důvodů tedy manžel nakonec do výstavního kruhu vůbec nenastoupil.

 

Výstava nám ale i přesto přinesla hezkou podívanou na spoustu nádherných zvířat a seznámili jsme se zde s několika skvělými lidmi,se kterými bych se určitě jistě zase chtěla někde potkat na nějaké akci nejlepších psů na světě-rotvajlerů...........

 

Rozhodně ale celou situaci nevzdáváme a budeme za naši "malou" Gesexi bojovat do posledního dechu a již jsme podnikli nějaké kroky k rozřešení našeho zapeklitého případu.

 

Kdož nás máte rádi a nebo s námi jen soucítíte,držte nám proto palce a všechny tlapky co kdo doma máte..........